Sidor

19 januari 2009

Bästa maten!

En vän bad mig skicka hen mina sju bästa recept på enkla maträtter och eftersom jag dessutom blev omnämnd som matguru så är det klart att jag inte kan säga nej! När jag började fundera blev det dock väldigt svårt, det beror så mycket på dagsform, men jag gör ett försök iallafall. En topp 7-lista utan inbördes ordning.

Linssoppa (jag har ett recept här, men en gjord på röda linser, lök, potatis och passerade tomater, funkar lika bra)

Lasagne (inte nödvändigtvis enkelt, men om den vita såsen består av keso, ostsås på tetra eller kesellaröra (kesella, riven ost och pesto) så går det plättlätt.

Raggmunkar

Gryta med kokosmjölk (Här finns en variant, men jag tycker att det är en "tager vad man haver"-gryta. De grönsaker som finns hemma plus currypasta, kokosmjölk och en proteinkälla)

Sallad på rödbetor och chevre

Kokt potatis, vegetariskt kött, sås och gröna ärtor (köttet kan vara tofu, bönbiffar, quorn, sojafiléer eller något annat, såsen gör man själv eller köper pulver, ärtorna kan också vara broccoli, stuvad vitkål (men då behövs ingen sås) eller något annat)

Vegfärssås med spaghetti (kan göras med quorn, tofu, sojafärs eller utan köttersättning men en burk bönor för proteinets skull)

2 kommentarer:

  1. Hej. Läste ett av dina gamla inlägg om seitankorv. Var köper du din näringsjäst? MVH Fanny

    SvaraRadera
  2. Näringsjäst finns i de flesta hälsokostaffärer. Jag har köpt både på Life och Kost och Hälsa.

    SvaraRadera