Sidor

02 maj 2015

Rocken och jag

Jag höll tummarna för att underhållskitet till spinnrocken som jag beställt från Spinnvilt skulle hinna anlända innan helgen, och jag hade turen på min sida för i torsdags när jag kom hem från jobbet så låg det ett vadderat kuvert med precis rätt innehåll på hallmattan. Jag ägnade några timmar av valborgseftermiddagen åt att piffa rocken. Nya krokar, nytt drivband och olja bland annat hjälpte till att återställa rocken i gott bruksskick. Sedan kunde jag såklart inte hålla mig från att spinna. Och igår fortsatte jag spinna. Fel färg i och för sig, istället för rosa så borde jag ju spunnit rött där jag spann före och efter några timmars demonstrerande. 

Sent igår kväll kunde jag sedan testa att plya för första gången. Det gick väl sådär, och jag har fortfarande en ständig känsla av att jag inte riktigt vet vad jag sysslar med, men garn blir det iallafall och jag är alldeles jättestolt över allt jag åstadkommer just nu! 


Jag är fortfarande helt imponerad över hur fort det går, bara idag har jag hunnit spinna en hel del merino (som förövrigt är mycket mer svårspunnet än Shetland insåg jag), och då är jag väl knappast någon supersnabb spinnare.

Något namn har rocken ännu inte fått, jag har en aning om vad det kan bli, men jag får känna lite mer på det först.

Och stickningen, ja, den ligger lite på vänt just nu. Det är väl så antar jag. Men jag hoppas kunna balansera stickning och spånad framöver. Och så skulle jag gärna vilja ta upp broderiet igen, och kanske maskinsömnaden så att jag kan sy mig lite kläder. Herreminje!

2 kommentarer:

 1. Härligt! Ser ut som om du har en aning om vad du gör i alla fall! :)

  Det där med att man vill göra så många olika saker så man inte gör något alls är jag i just nu. Borde sticka klart sjalen som är en present den 14 maj och så har jag garn, stickor och mönster till en kofta till mig och en kofta till min dotter. Men inget blir upplagt eller stickat. Istället gör jag allt annat! Jaja hittar väl till stickningen snarast hoppas jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det ibland de där måstena som tar död på all lust. Och känslan av att det inte blir som man vill. Jag råkade dra upp några maskor på min Ikebana Shawlette och lyckades återställa det hyfsat men inte perfekt, så nu är jag dödsless och vill inte sticka mer på den alls. Tråkigt. Hoppas din lust kommer tillbaks för dig snart! När jag tappade sticklusten helt för några månader sedan var det enkla små saker, som disktrasor, som kunde locka den tillbaka.

   Radera