Sidor

27 april 2015

Min nya kompisI mitten av förra veckan hittade jag en blocket-annons med en Ashford Traditional till salu. Jag skickade fort som attans iväg ett mail och fick snart veta att jag var först ut och att jag kunde komma och titta på- och eventuellt köpa rock i helgen. Sedan dess har jag gått som på små nåliga moln, otålig, glad och lite nervös, och igår var det dags! Jag kom hem med en rock och är alldeles toknöjd och förväntansfull och glad. Rocken behöver lite kärlek innan den är fit for fight och jag har beställt ett Ashford maintenance kit för att kunna olja den och byta ut vissa lite gamla och trötta delar, som spolbromsvajern (om det nu är så det heter) och nylonstaven som håller ihop trampan med, eh, pinnen som driver hjulet? eftersom den är väldigt skör och har gått av ett par gånger. Jag tror också den skulle behöva torkas av och vaxas eller på annat sätt ytbehandlas, exakt hur håller jag fortfarande på att klura ut.

Jag lyckades ändå spinna lite igår och det var väldigt kul, även om det är tydligt att jag måste lära känna min rock innan resultatet kan bli ens i närheten av riktigt bra.

Jag fick också med mig extra spolar och två gamla spolar som tillhört en annan mycket äldre rock, men som ska passa. Det tyckte jag nästan var det roligaste av allt, lite tokig i gamla prylar som jag är.

Rocken har ännu inget namn. Jag har förstått att de brukar ha det, så det kanske kommer till mig senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar