Sidor

21 april 2015

Black metal-mössan

I helgen var jag och hälsade på vänner som väntar barn framåt sommaren. De nämnde att de saknade en mössa för en nyföding, och då tänkte jag att jag kunde passa på att sticka en och samtidigt få användning för lite av mitt restgarn. Djevellue har jag länge haft sparad bland mina favoriter på Ravelry så det fick bli en sån i fingering silke/merino Fallen dark soul från DyeForYarn och fingering merino Super grey moods från Moods of colors, goda förutsättningar för en black metal-bebis där tänker jag.

Mössan var en snabb och enkel stickning även om jag hade en onödigt lång rundsticka som knörvlade sig lite, och så äger jag av någon anledning enbart trästickor i storlek 2, så stickan var både lite för trubbig och läskigt böjlig, men den höll. Inköp av tunna stickor i metall är dock noterat för framtiden.


Jag är inte heller helt nöjd med minskningarnas utseende, jag hade velar ha en snyggare lodrät rad maskor instället för denna rad som är lite ojämn och bullig, det hade blivit snyggare till slätstickningens väldigt definierade små maskor. Jag tänker att jag för såna tillfällen skulle vilja ha ett ordentligt sticklexikon att kunna slå upp ökningar och minskningar i. Nu testade jag några olika under stickningens gång, men alla såg ungefär likadana ut. För ökningarna använde jag mig av metoden med omslag som sedan stickas vridet som det pratades om i senaste avsnittet av Nördic knitting, eller om det var näst senaste?, riktigt snyggt blev det, så det rekommenderar jag! Särskilt till tajta små stickningar där det är lättare att göra omslag än att fippla med att plocka upp maskor.

Jag har inte så stor erfarenhet av nyfödingar så jag hoppas att mössan passar, den var lagom stor för att kunna blockas på en kokosnöt i alla fall, vet inte om det är ett rimligt bäbishuvudsmått?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar