Sidor

12 april 2015

Merlot - för sista gångenFör några veckor sedan blev jag äntligen färdig med spetskanten på min Merlot och blockade den, sen hände inte så mycket mer, den hängde på en dörr här hemma och såg tjusig ut, fast jag kom mig inte för att fota den och avsluta Ravelryprojektet. Men igår var det dags! Jag var på tokvårig utflykt till Vismarlövs café och bagarstuga och passade på att fota sjalen i en hysteriskt charmig och lantlig miljö. Kanske inte min grej egentligen, men hur ofta har jag chansen att fota en sjal lite slarvigt hängandes över ett gammalt vagnshjul? Aldrig! Så då får jag ju passa på! Jag kan för övrigt rekommendera Vismarlövs café för en lagom utflykt i sydvästra Skåne, och passa på att svänga förbi Soldattorpets mejeri när ni ändå är i närheten, det gjorde vi och fick med oss smaskig ost hem.

Jag är väldigt nöjd med slutresultatet av sjalen, men som jag ofta gör tänker jag att den hade kunnat få vara liiite större. Den är väldigt lång och det är mer en svepa över axlarna-sjal än en linda runt halsen sjal. Egentligen är den kanske lite för tjusig och piffig för min smak, men nån gång ska jag väl kunna vara lite tjusig och piffig, eller så får jag helt enkelt tjusa upp en trasig gammal t-shirt med den.


Spetsbården har jag ju tjatat om tidigare och den var verkligen tradig att sticka, men nu när den är klar så är jag supernöjd. Den blev väldigt fin och passar sjalen. Mönstret som helhet är jag också mycket nöjd med och kan rekommendera! Den förtjänar verkligen mer än sina 102 projekt på Ravelry och det är ett perfekt projekt för en udda härva fint melerat fingering-garn.

Mitt garn kommer från Moods of colors och är specialbeställt i precis de färgskiftningar jag ville ha. Jag beställde två härvor och har mer än en kvar så en bör räcka gott och väl. Nu är frågan vad den andra härvan ska få bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar