Sidor

09 februari 2015

Sol och stickor

Solen skiner och det är vårvarmt i Malmö, så jag sitter såklart inne och stickar och fixar med mina Ravelryprojekt. Äntligen har jag kommit mig för och fäst trådar och fotat Opus Spicatum. Fotona lämnar väl visserligen en del i övrigt att önska, men just nu är det bra så. Jag är dessutom sjukt nöjd med att bara sådär gjort ett flerfärgsstickat projekt. Tyvärr är mössan/baskern lite liten. Garnet jag använde är lite tunnare än det som mönstret rekommenderar, och jag gjorde såklart ingen provlapp men jag är sugen på att sticka en ny som passar, så det kanske det blir. Den är stickad i Drops Nepal som jag aldrig testat tidigare och jag gillade det. Med 65% ull och 35% alpacka så är det både stabilt och mjukt.  Och här får jag stoppa mig själv både från att ursäkta att jag inte hatar allt vad Drops heter och från att ranta över den medelklassighet och det klassförakt som ibland kommer till uttryck hos stickare. Det får bli en annan gång.


Jag har också flyttat ett par projekt till UFO-högen. Dels mina Kalajoki som jag verkligen vill ska bli klara för de är så fina och är stickade i ett härligt mjukt Rowan fine art sock. Men det går inte, jag orkar inte, så det får vara så just nu. Ett annat projekt som blivit UFO är tyvärr Follow your arrow 2. Jag tänkte att det skulle bli en rolig MKAL med förhoppningsvis ett fint slutresultat, men nej. Jag gillar inte alls de här flotteringarna som bildar mönster och halvvägs in på ledtråd 2 är jag bara less. Kanske att jag tar upp stickandet igen när alla delar är släppta och jag kan pussla ihop en färdig sjal.

En rolig stickning är iallafall min Merlot som blir riktigt bra i det melerade garnet från Moods of colors och ett mellangrå garn från samma ställe. Snart är jag framme vid spetskanten, så det borde inte dröja allt för länge innan den är färdig.

Efter att ha UFO:at och avslutat projekt så upptäckte jag till min förvåning att jag just nu bara har två aktiva projekt. Min Merlot och mitt långtidsprojekt Pop Spots. Läge att lägga upp för något nytt snart alltså, monogamstickning tror jag aldrig någonsin att jag har sysslat med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar