Sidor

07 februari 2015

Restgarnsbytet

Igår gick jag till det som inte varken är eller heter Posten men som jag ändå inte kan sluta kalla för just det. Jag börjar bli som mina föräldrar som envisades med att säga Epa och Domus även sen affärerna var sedan länge försvunna, nu är det jag som pratar om Konsum och Posten som en annan åldring.

Iallafall, jag var på "posten" och hämtade ut mitt restgarnsbytespaket som legat och väntat på mig i några dagar, och paketet var verkligen värt väntan. Det var fullt av alldeles fantastiska små och stora rester av garner från Visa Lisa.I paketet fanns bland annat Ístex Loðband Einband, Lavold Silky wool, Rauma finullgarn och Easyknits Deeply wicked. Allt i fina Liv-färger som gjorde mig inspirerad att starta flera nya projekt. 
Jag fick flera små nystan tvåtrådig ull, och det kan tänkas att några av dem kommer hamna i en planerad Layercake som jag tänkte sticka av en massa snuttar växtfärgat ullgarn och lite annat ullgarn som ligger här hemma. 
Nystanet med Deeply wicked är stort nog för att kunna bli en liten sjal, så tillsammans med något annat garn (kanske en snutt Deeply wicked Mulling som jag har två härvor av här hemma) kan det kanske få bli en spetssjal till min mor som stickat till mig hela mitt liv och som jag länge planerat att sticka en liten tjusig, mjuk sak till eftersom hon själv mest stickar rejäla plagg i svenskullgarn.

Jag fick också ett stort nystan i olika gröna nyanser som eventuellt skulle kunna vara något Zauberball-garn, men det har ingen banderoll, så jag får luska ut vad det är egentligen. 


Dessutom fick jag två nystan med rejält tjockt ullgarn, och ett av dem, märkt Hälsinglands lammkvalitet, doftar sådär ulligt som får mig att associera till min barndoms växtfärgningssessioner med sena kvällar vid den vedeldade tvättgrytan (okej, nu låter det som att jag är hundra år gammal). 


Förutom allt garn så fick jag också choklad och ett erbjudande om ett valfritt mönster designat av Visa Lisa om jag så ville, och det vill jag såklart - jag ska bara fundera ut vilket.


Nu ska jag lägga in de större snuttarna i min Ravelrystash eftersom att jag annars kommer glömma bort att de existerar, och sen ska jag nog fila lite på randningen på Layercaken i vardande.Så, tack Stickamera för ett trevligt byte, och stort tack Lisa för ett helt fantastiskt klapp och kläm-paket.

2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir över att jag lyckades pricka rätt :D

    SvaraRadera
  2. God choklad du har fått med! Layercake är fin, bra ide med restgarnerna! Jag har också en massa växtfärgat ullgarn liggande, tyvärr mest i gula nyanser, funderar ofta på vad det ska bli av det..

    SvaraRadera