Sidor

13 februari 2015

Merlot igen

Jag höll på att skriva att Merlot är klar, det är den tyvärr inte även om det känns så. 
Jag har stickat färdigt själva sjalen och är mycket nöjd, så nu är det dags för avmaskning. Det är bara det att avmaskningen består i att sticka 14 varv spets, och på dessa 14 varv avmaska 7 maskor. Ett evighetsjobb! Jag har stickat fyra repetitioner tror jag, och sammanlagt ska det vara över 50. Dum idé att räkna ut det.


Att sticka 13 maskor över 14 varv om och om igen är inte jättekul, men här finns dessutom bara en skriven beskrivning och inte charted (som jag för tillfället helt tappat vad det heter på svenska).
Jag försökte rita upp ett själv, men det blev inget bra. Sen försökte jag göra ett i excel, men där finns ju inga sticksymboler. Så nu är planen att göra ett nytt ritförsök, annars misstänker jag att sjalen aldrig blir klar.

I den totala deppigheten över tråkavmaskningen så lade jag upp för en ny sjal, ännu en Dragonfly wings, denna gång i den rest av Deeply wicked jag fick av Visa Lisa i restgarnsbytet. Om garnet räcker återstår att se, men det är ingen stor sjal så drygt 50 gram har räckt för mig tidigare. Dragonfly wings är min favoritsjal att sticka som present för tillfället. Den går snabbt att sticka, kan stickas i restgarn och ser ändå tjusig och arbetad ut. Denna sjal ska bli en present till min mor och ska pyntas med pärlor för lite extra tjusighet.

Dragonfly wings är faktiskt den enda sjal jag stickat av Boo Knits, fast jag gillar verkligen många av hens sjalar. Fantastiska skira små saker som alla ser tjusiga ut och säkert är roliga att både sticka och blocka, men jag är inte den där ärtiga personen som draperar mig i spindelnätstunna sjalar och därför har det inte blivit av, ännu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar