Sidor

20 januari 2015

Färdig kofta!

Äntligen är koftan färdig, fotad och redo att läggas ut på bloggen!

Jag har redan hunnit ha den på mig ett par gånger i väntan på fototillfälle, och den är fantastiskt varm och skön.

I Malmö hade vi kanske det inte mest optimala fotovädret idag med tunga moln och snöblandat regn och fotosessionen blev väl därefter, men jag passade på när jag och min sambo båda var hemma under dygnets ljusa timmar. Helt klart bättre än inomhusbilder iallafall.
Knäppt och med nervikta ärmslut så blir koftan väldigt varm, det var lite kallt ute idag med två, tre plusgrader, men en lite varmare vårdag så funkar den nog utan något tjockt under eller över, förutsatt att de dödskalla fuktiga malmövindarna håller sig borta.

Uppknäppt och med uppvikta ärmslut så blir den något svalare, och kan funka en frusen jobbmorgon, eller en ruggig vinterkväll inomhus.

Så, vad är jag nöjd med?
Först och främst är jag sjukt nöjd med att ha genomfört och avslutat projektet! Jag har aldrig stickat en kofta tidigare, och nästan aldrig en tröja. Jag har lärt mig så otroligt mycket och kommer ha massor av nytta av det i framtiden, oavsett om jag stickar koftor efter beskrivningar, stickar på frihand eller för den delen, stickar helt andra saker.
Med själva koftan är jag väldigt nöjd med ärmarna, de blev alldeles lagom stora, lagom långa och känns jättebra, jag är nöjd med halsringningen där jag för första gången testade tubular cast on, och jag är nöjd med att knapphålen blev himla bra. Jag är också hyfsat nöjd med hela passformen på koftan, och att jag faktiskt tog mig tiden att repa upp och sticka om den när det inte kändes bra.

Och vad är jag mindre nöjd med?
Jag tror jag borde stickat koftan i något nummer/halvnummer mindre stickor, den är väldigt elastisk och lite studsig, vilket gör att knapparna gärna knäpps upp och att det är svårt att få koftan att liksom sitta på plats. Jag tycker inte nederdelen av koftan blev jättebra, den har lite volangkänsla trots att jag stickade det rätstickade partiet med ett halvt nummer tunnare stickor, kanske skulle det varit ett helt nummer mindre? Och jag funderar faktiskt på att tvätta den i maskin för att få den att gå ihop lite, den känns väldigt handtvättat utdragen just nu. Nästa gång kommer jag nog strunta i bystkilarna mitt fram om jag inte kan få in dem i något mönster eller har ett luddigare garn, i detta garnet blev de väldigt tydliga, och det tycker jag helt enkelt inte är så snyggt.

Men allra mest så är jag så otroligt tacksam att Dödergök och Stickamera genomförde den här KAL:en och till på köpet gjorde det alldeles gratis! Jag har fått så himla mycket kunskap och gjort något roligt och lite skrämmande och levlat en massa. Och dessutom har jag fått en inblick i en massa andra stickares arbete och börjat följa en massa stickbloggare som jag hoppas kommer fortsätta sitt bloggande även efter att KAL:en är avslutad.

Tack så himla väldigt jättemycket!
(och som en sista parantes vill jag tillägga att om jag skulle lottas till att få förstapriset så byter jag det gärna mot ett andrapris, jag fattar att det är en fin grej, men som vegetarian & vegan sen en väldig massa år tillbaka så känns det inte bra att ha mer djurhud än nödvändigt hemma)

8 kommentarer:

 1. Åhhh så galet snygg den blev!

  SvaraRadera
 2. Härlig färg på fin kofta. ja hela du var en vacker färgklick på bilden!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att din kofta blev mycket fin! Härligt uppiggande färg också. Och nederkanten ser bra ut, inte volangig som den känns för dig. Kan du sy in knapphålen lite?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, det kanske skulle gå att sy in knapphålen lite, jag får fundera på saken!

   Radera
  2. Tack! Jo, det kanske skulle gå att sy in knapphålen lite, jag får fundera på saken!

   Radera