Sidor

12 september 2008

Coozy

Jag har precis fått upp ögonen för möjligheten att köpa te över internet. Jag vet inte varför jag är så hopplöst efter just när det gäller te, kanske för att teköp är en sån härlig upplevelse, att gå in i en tebutik, välja det godaste, godaste få det upphällt i små påsar, småprata lite med butikspersonalen, lukta på något nytt spännande nyinkommet, klämma på en tesil, kanske köpa en bit choklad till teet och sedan komma ut utan att ha blivit särskilt mycket fattigare. Det är verkligen härligt, och det blir aldrig lika härligt att sitta och klicka sig runt i en webbshop.
Ändå beställde jag för någon vecka sedan teer från webbshoppen med det fåniga namnet Coozy. Det bästa med Coozy är absolut att det går att beställa små smakprover av allt te, vilket såklart var vad jag gjorde och för ett par dagar sedan damp ett väldoftande brev ner i min brevlåda. Jag kan inte riktigt avgöra om jag fått någon favorit än, men Banan och kola blev riktigt god med lite sötad sojamjölk och smakade banana skids, det är nästan så man kan höra discomusiken i bakgrunden och känna den förväntansfulla nervositeten i magen*. Äppelkaka var också god och smakade just äppelkaka eller då snarare vanilj och kanel med en hint av äpple där äppelkaka brukar vara äpple med en hint av vanilj och kanel.
Jag tror dock inte jag kommer bli någon storkonsument hos Coozy, får jag nån favorit beställer jag den säkert igen men jag gillar mina tebutiksbesök för mycket och om jag bara hittar en bra tebutik i Malmö så blir jag stamkund där istället. Just nu har jag dock så mycket teer hemma att jag istället skulle behöva en tedrickade stamgäst hemma hos mig.


*Ja, för mig är banana skids tätt förknippat med skoldisco, precis som bullens varmkorv, fula nittiotalsfrisyrer och grymt ointima tryckare. Vissa saker blir bättre med åren :).

1 kommentar: