Sidor

13 januari 2008

Södervegg

Igår passade jag på att besöka Södervegg när jag skulle fika med en vän. Jag hade aldrig varit där förut så det var lite spännande. Särskilt efter att ha läst alla lovord på andra ställen. Stället var litet och mysigt med en härlig vegansk smörgåsmeny. Jag blev glad när jag såg att de serverade chaite eftersom chaite på sojamjölk är bland det godaste jag vet. Cupcakesen var jag inte lika imponerad av, eller jo, dom som fanns där såg riktigt smarriga ut (men efter min smörgås med grillade grönsaker och hoummus var jag mätt så det blev ingen den här gången), men jag hade velat haft en lite mer överdådig kakdisk, mer valmöjligheter, samtidigt förstår jag att ett litet café måste gå runt och inte kan göra mer än vad som säljs. Det borde dock sättas upp skyltar över vad cupcakesen smakar, för en muffin i blommig muffinform med massor av turkos glasyr och strössel ger mig ingen hint om vad den kan tänkas smaka, även om den är hemskt tjusig att titta på. Lite småkakor eller skorpor hade inte heller varit dumt, men å andra sidan så kommer vi ju inte ha sett det perfekta veganska caféet förrän jag öppnar dörrarna till mitt eget!

Nästa gång blir det varm choklad på sojamjölk och en cupcake!

3 kommentarer:

  1. Jag vill också fika på södervegg! Sätt igång att öppna eget cafe (men placera det gärna här hos oss i skåne, tack) :)

    SvaraRadera
  2. Den dagen jag öppnar ett eget café blir det förmodligen i Skåne :). Att det inte blir i Stockholm kan jag iallafall svära på!

    SvaraRadera
  3. Jag är på för en nästa gång!

    SvaraRadera