Sidor

19 januari 2008

Bagels


Äntligen är jag ledig och har tid att baka bröd! Igår invigde jag min kära degblandare med att baka bagels efter dethär reeptet. Nåja, ungefär efter detdär receptet iallafall. Att en matberedare skall användas kan inte vara något annat än ett skrivfel. Jag har aldrig sett en matberedare som tar 1 liter degvätska. Inte heller tror jag att matberedarens knivar gör ett särdeles bra jobb med degen. Dessutom skulle nog motorn kollapsa ganska snart. Med en hushållsassistent gick det dock utmärkt. Jag gjorde 2/3 sats och fick 10 enorma bagels som säkert hade kunnat bli minst 15 i mer modest storlek. Äggpenslingen hoppade jag över. Frön och annat fäster bra nog ändå när brödet kokats, och ytan blir härligt blank av vattnet (kanske något att testa för nästa saffransbullebak, saffransbagels?).
De var väl inte det snyggaste jag gjort, men väl så goda!

Igårkväll satte jag också en deg efter dethär receptet. Inte vet jag om det är ett bra nybörjarrecept, men jag är löjligt förtjust i segt, skorpigt bröd med stora hål så jag kunde inte motstå det! I skrivande stund ligger det fyra små degbullar på jäsning i kylen, men mer om det i en senare post.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar