Sidor

07 januari 2008

Nyårslöften

Jag avger i princip aldrig nyårslöften (kan vara av princip också, men jag har inte funderat över det så mycket så jag låter det vara även i fortsättningen), har inte gjort på väldigt längre. Jag tycker det känns lite fånigt och dömt att misslyckas. Jag tycker alltid det är bättre att agera än att tala. Att göra och inte lova alltså. Dessutom vill jag inte framstå som en misslyckad person utan karaktär, inga nyårslöften här alltså.

Däremot funderade jag en del på vad jag skulle avlagt för ett grönt nyårslöfte, om det nu hade varit så att jag avgett nyårslöften :), och jag kom fram till att jag ska bli en grönsaksnationalist!
Jag vill bryta mitt tomat-gurka-sallad-beroende. Att äta svennesallad är väl fint och bra på sommaren. Dessutom är det gott, ja kanske inte enbart tomat, gurka och sallad men jag brukar alltid lägga till ett par tillbehör och nån god dressing och då är det gott. Men, iallafall, det håller inte att köpa vattniga importgrönsaker hela vintern. Dels så är det dyrt, dels så är det smaklöst och sist men inte minst så är det otroligt onödigt att köpa importerad mat när det finns så mycket gott här hemma. Med här hemma menar jag inte nödvändigtvis Sverige, så nationalist är nog mer klatschigt än sant. En finsk kålrot skulle jag inte heller banga på.
Problemet nu är att jag måste lära mig hur jag ska äta de grönsaker som går att hitta här. Morot och vitkål har jag hyfsad koll på, men i övrigt.. Jag känner mig nollställd och ikväll blir det frysta haricotverts som jag inte har någon aning om ursprunget till.
Det är dags att plocka fram mina gamla kokböcker, göra avancerade internetsökningar och provlaga spännande rotsaker. Men glöm inte - jag har inte lovat något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar