Sidor

06 juni 2015

Rabarbersaft



Någon gång ibland när andan faller på, för gamla tiders skull och för att minnas något extra smarrigt jag tillverkat så publicerar jag recept här. Idag är en sådan dag. Jag har gjort grymmegod rabarbersaft och vill dela med mig och bevara för framtiden. Saften blir frisk och syrlig, inget för dem som vill ha sötaste sött. Mitt recept är inspirerat av Leila Lindholms, men är mindre sött och mer syrligt.

Rabarbersaft, ca 2 liter

1,2 kilo rabarber, tvättad och skivad i ca 1-2 cm skivor
1,5 liter vatten
1 msk citronsyra
3 dl socker
saften från 1 citron

Koka rabarbern i vattnet i ca 15 minuter, rör inte i grytan under tiden då saften tydligen ska kunna bli grumlig av det.
Sila av saften och häll tillbaks den i kastrullen.
Tillsätt socker, citronsyra och citronsaft. Låt sjuda tills sockret lösts.
Skumma av saften och häll på flaskor.

Späd ca 1:1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar