Sidor

08 maj 2015

Rockvård

Jag har letat runt en del efter hur spinnrockars trä bäst vårdas och behandlas och har haft svårt att hitta bra information. Många skriver att det beror på tidigare behandling, och det är såklart korrekt, men gör det inte helt lätt för någon med en nyköpt begagnad rock där tidigare behandling enbart är en gissning.

Jag gissade mig dock till att min rock tidigare oljats och började därför leta efter olja eller vax eftersom jag klurat ut att det var rätt väg att gå. Vax särskilt anpassade för spinnrock hittade jag på Etsy och i någon rockrelaterad webbutik, men med frakt så blev det så dyrt att det inte kändes som ett rimligt alternativ, inte ens när det fanns vax med lavendeldoft. Jag gick då över till oljor. Där finns det en hel del alternativ från möbel olja till golv- och köksbänkolja tyvärr var det mesta antingen hemskt processat och kemiskt eller såldes i litersdunkar. Inte riktigt en kvantitet jag behöver.

Men så trillade jag in på Färgriket som säljer ekologiska oljor och färger. De hade flera oljor och sålde små kvantiteter och till slut blev det denna, en golv- och möbelolja för inomhusbruk.


Rocken blev väldigt glad av lite olja och tackade genom att se alldeles fantastiskt fin ut. Träets färg fick ett helt annat djup efter inoljning och jag hoppas att det dessutom skall göra den lite mindre känslig för fläckar och annat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar