Sidor

09 maj 2015

Den stora möss-skräcken

Det finns vissa saker som jag är rimligt rädd för när det kommer till stickning, som avancerad spetsstickning, figurnära koftor och fingervantar. Sånt som är svårt, krångligt och läskigt helt enkelt. Det är inte så konstigt. Det som däremot är konstigt är att jag hyser en likartad skräck för mössor. 

Mössor borde kunna vara mitt perfekta projekt. Litet, stort utrymme för att experimentera och testa olika tekniker, och så behövs det bara en, vilket helt avvärjer risken för second sock syndrome och liknande. Men, jag är verkligen skiträdd för mössor. Det blir alltid fult och fel, för stort eller för litet eller fel passform eller något annat. Andelen perfekta mössor jag stickat är nog noll och jag har stickat en hel del. Och det är så deppigt när det blir fel, så jag lägger ner och blir lite räddare till nästa gång. Jag har en del fina stickade mössor och baskrar bland mina Ravelryfavoriter, och jag hade gärna utökat min garderob med några olika för olika väder och humör men det går liksom inte. Jag skulle behöva gå en möss-skola med tips, tricks och knep för hur man får till den perfekta mössan. Men jag har inte hittat några, mössor är väl för enkla, det är ju för fasen ett nybörjarprojekt, och så sitter jag här med värsta skräcken, hjälp!


Just nu jobbar jag upp modet för att sticka en Pebble | Cliff Hat som jag till och med vågat lägga i min kö på Ravelry, och garn har jag också hemma. 

Bara att sätta igång alltså! Fast nu måste jag laga mat...

2 kommentarer:

  1. Mössor är krångligt! Men på det bara! Tänk vad mycket du utvecklats på sistone. Du kan fixa en mössa! Pebble mössan är ursnygg!

    Dessutom ser jag ju hur du får en tröstande slick! ;)

    SvaraRadera