Sidor

21 februari 2015

Layercake

Jag har en massa små snuttar växtfärgat garn hemma som jag länge tänkt att jag vill göra något med. Växtfärgat associerar jag med uppväxt och barndom, jag tycker också att det är väldigt fint och gillar idén med att ta vara på det naturen bjuder på och förvandla det till något beständigt. Jag ville inte heller att mina små nystan skulle ligga bortglömda i en låda.

Jag försökte mig på att sticka någon form av halsdukspryl av dem, det blev inte bra alls och jag repade upp mitt försök för någon månad sedan. Sedan fick jag se Layercake efter att Garnomera stickat den och tänkte att den skulle vara alldeles perfekt som restgarnsprojekt. Det är en ganska liten kofta, vilket gör att det är lättare att få garnet att räcka, och den är randig vilket gör att nästan hur små snuttar som helst funkar.

Som randbas kommer jag använda en mellangrå Supersoft från Magasin duett, till muddar och kanter använder jag ett tvåtrådigt gråbrunt (ofärgat tror jag) garn från Ullcentrum, och resten får mina växtfärgade garner, med ett litet tillskott av grönt från restgarnsbytet, stå för.

Jag är väldigt sugen på att lägga upp, men ska vara ordentlig och börja med en provlapp, eftersom jag verkligen vill få en kofta som passar.

Jag har skissat upp ungefär hur jag vill ha ränderna för att få en idé om hur slutresultatet blir. Det finns minst av lila och grönt garn och jag väljer att lägga dem i sjok istället för att sprida dem jämnt över koftan. Ärmarna kommer få ett par lila ränder. De två färggrupperna jag har mest av (egentligen en lite mörkare varm brungul färg och en lite ljusare kall gulbrun färg) sprider jag som jag vill under stickandets gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar