Sidor

06 januari 2015

Helvetessjalen är klar

Nu äntligen kan jag sluta slita mitt hår över sjalen som lätt är 2014 års mest hatade.
Sjalen som skulle bli en Larch som skulle bli en Ginko som blev en Holden. Som jag har stickat, och repat upp, och stickat, och repat upp och stickat fel, och repat upp. Nu är den iallafall här, och min systers julklapp, bara en vecka sen. Hade det inte varit en present i vardande så hade jag nog gett upp för längesen, och froggat eller låtit den ligga till sig och bli ett UFO. Men nu är den färdig, och det känns lite extra kul eftersom Holden var mitt första misslyckade spetssjalsprojekt. Nu när jag kan läsa diagram så var det inte svårt alls, så glad jag är att jag kan det nu! Det var nog 2014 års bästa levling.

Sjalen är stickad i en tråd Supersoft från Magasin duett, och ärligt talat så förstår jag inte riktigt hypen. Det var ett trevligt garn att sticka i, snällt mot tappade maskor och det finns i många fina färger, men alltså supersoft? Jag tycker det känns som ungefär vilket svenskullgarn som helst och min sjal blev nog snarare strävare än mjukare efter blötläggning/tvätt. Vad gör jag fel?

Projektfoton i januari är inte heller någon rolig historia, idag är solen framme, så jag gjorde ett tappert försök, men, ja jag försöker tänka att något är bättre än inget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar