Sidor

07 december 2014

Koftan - nästan där!

Ja, inte där som i färdig då, men där som i dags för att dela av för ärmarna. Det går så himla kvickt det här att jag mer tänker på att jag inte ska sticka för långt än vad jag tycker att det går segt och långsamt att sticka, jag funderar redan på nästa koftprojekt som nog kommer bli en lite tunnare, kortare kofta att ha över klänningar och liknande.Idag blev bilden lite bättre, med stickningen på två vajrar och koftan ihopnålad fram, så är det lättare att se vad jag håller på med. Jag tycker det ser bra ut, och kommer fortsätta med mina raglanökningar precis som tidigare.

9 kommentarer:

 1. Härligt, vad långt du har kommit! Ser jättebra ut hittills :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blir så osäker hela tiden på om det blir rätt eller inte, men det är ju subjektivt, och sedan så är ju detta ett första försök och kommer förmodligen inte bli helt perfekt. Med tanke på att jag aldrig stickat en kofta tidigare så är jag nöjd!

   Radera
 2. Ser jättefint ut! Tycker också det är svårt att prova... men bra tips på två vajrar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lite extra pill, men är verkligen värt det. Nu stickar jag med Hiya Hiya och har inga extra kablar, så jag får trixa lite extra. Men det är värt det ändå! Funderar dock på att trä upp maskorna på tråd för att verkligen kunna prova utan kabelns stelhet.

   Radera
  2. Ja det är svårt att få till det med kablarna. Och på ryggen! Den viker sig bara uppåt och så vig är jag inte. Sambon försökte hjälpa mig... men låt oss bara säga att det blev inte bättre direkt! ;)

   Radera
 3. Jättefint! Själv är jag kanske halvvägs, men ska försöka komma ikapp! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är ju gott om tid kvar! Jag har inte stickat så väldigt mycket i tid mätt, det går så väldigt fort med detta garn!

   Radera
 4. Vad kul att se och läsa om din kofta, det ser verkligen jättebra ut.

  SvaraRadera