Sidor

01 januari 2010

Sparrissoppa

Nyårsförrätten. Det blir två små portioner av det här, med bröd blir det ungefär en normalportion.

125g sparris (fryst funkar finfint)

2,5 dl vatten
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
ca 1 dl sojagrädde
ca 1 tsk citronjuice
matolja

salt
peppar

Bryt knopparna av den frysta sparrisen och spara dem.
Skär/bryt resten av sparrisen i mindre bitar. Hacka löken och vitlöken fint, fräs i lite matolja tillsammans med sparrisen. Häll över vattnet när löken mjuknat och börjat bli genomskinlig. Låt sjuda ca 10 minuter. Koka sparrisknopparna i saltat vatten någon minut, Kyl dem sedan omgående i kallt vatten. Häll av vätskan (men spara den!) och mixa sparrisen och löken till en puré. Blanda grädden med puren och späd sedan med kokspadet till bra konsistens. Låt soppan koka upp och smaka av med salt, peppar och citronjuice. Blanda ner sparrisknopparna i soppan och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar