Sidor

01 januari 2010

Å så huvudrätten!

Potatisgratäng, ja vad ska man säga? Här är den på mitt vis.

Potatisgratäng - ca 8 portioner



1.5 kg potatis
2 gula lökar
7,5 dl sojagrädde
3 vitlöksklyftor
ca 2 tsk örtsalt
ett par kryddmått svartpeppar
150 g riven ost



Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva potatisen (ju tunnare skivor, desto kortare tillagningstid) och löken. Varva potatis och lök i en ugnsfast form.
Koka upp sojagrädden och blanda ner salt, peppar och pressad vitlök. Smaka av.
Häll sojagrädden över potatisen och skjutsa in i ugnen. 
Ta ut gratängen när potatisen börjar bli mjuk och strö över osten, kör in i ugnen och låt den gå helt färdigt.

Servera med haricots verts och stekt real smoked tofu. Eller något helt annat om du hellre vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar