Sidor

16 januari 2010

Morans morotssoppa

Igår hängde jag med en av syrrorna mina. Vi planerade vårt deltagande i Vårruset i vår (och här börjar mitt hjärta slå snabbare, jag är så inte någon springa lopp-typ, ingen springtyp överhuvudtaget, inte ens en joggtyp, knappt en promenadtyp, herregud!), kollade på På spåret, diskuterade huruvida Carolina Gynnings läppar var ovanligt fylliga nuförtiden samt käkade morotssoppa. Receptet kommer från min ömma moder, hon har i sin tur säkert fått det någonstans ifrån, men var vet jag ej. Återkommer med det om jag får veta mer.


Morans morotssoppa 
3-4 portioner


1 gul lök
ca 1/2 kilo morötter
2-3 potäter
1 msk olja/margarin/smör
1 liter vatten
2 buljongtärningar
timjan
1 dl sojagrädde eller -mjölk
1 tsk timjan


Hacka löken och fräs den i oljan i en stor gryta. Skär grönsakerna i små bitar och släng ner dom i grytan. Häll i vattnet och timjan (om den är torkad). Koka under lock på svag värme tills allt är mjukt. Häll av spadet (men spara det!) och mosa grönsakerna med en visp eller dylikt (eller ännu hellre, mixa med stavmixer om du äger en sådan). Häll tillbaka så mycket spad att soppan får lagom konsistens, smaka av med grädde/mjölk och salt.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera