Sidor

02 januari 2009

Frukt men ändå inte, liksom

Jag gillar frukt, även om jag alls inte kan förstå det där med att frukt skulle vara godis. Frukt är frukt, godis är godis och frukt är bra skit, precis som godis. Om det är kallt ute och frukten är lite väl mycket frukt så är det finfint att göra gino. Det funkar dessutom bra som kvällsmellis istället för ett par äpplen och en banan.


Gino
Valfria frukter (jag gillar mango, kiwi, banan, äpple, päron, jordgubbar (fast det är ett bär)) några rutor choklad
Sojayoghurt, Vaniljvisp, vaniljglass eller Go green visp

Skala frukterna, plocka bort otäckheter som kärnhus och dela i lagoma munsbitar och lägg dem i en ugnsfast form. Riv chokladen fint och strö över. Gratinera i ca 15-20 minuter i 200 grader (chokladen skall smälta helt men inte brännas!) Blanda under tiden yoghurten eller Go green vispen med lite vaniljpulver och socker (och kanske kanel, kardemumma eller ingefära om din sinnesstämning är kryddig). Använder du vaniljvisp eller glass kan du krydda om du vill, men vanilj och socker behövs ju inte. Lägg upp alltsammans på ett fat och ät dig mätt och nöjd.

1 kommentar: