Sidor

20 oktober 2008

Som förr


När jag var liten brukade jag och mina syskon få nyponsoppa med glass som lyxmellanmål/efterrätt. Det är fortfarande fantastiskt gott och jag älskar den söta, smältande, kalla glassen som kontrast till den syrliga, heta nyponsoppan. Så gott! men det gäller att äta fort innan glassen smälter och det bara blir tråkig sörja av alltihop.
Recept är överflödigt, tillred nyponsoppan enligt anvisningar på förpackningen, skeda upp glass i glas eller skål, häll över soppan (som gärna fått svalna något) och ät med blixtens hastighet!

Resten av vaniljtofulinen gjorde jag en enkelt krossad choklad-glass av genom att helt enkelt röra glassen mjuk och blanda ner krossad 70% choklad. Mycket smarrigt, med lite extra vaniljpulver i smeten smakade det nästan som hemgjort. För mer avancerade glassexperiment rekommenderar jag glass mot glass, och så önskar jag att jag ägde en glassmaskin.

2 kommentarer:

  1. Åh jag blir så sugen !Det är verkligen en barndomsfavorit som var alldeles för länge sen man åt. Tack för ett kanon-tips!

    SvaraRadera
  2. Det är praktiskt också när det är lite för kallt ute för glass men man ändå är sugen. Det blir inte så kallt i magen :).

    SvaraRadera