Sidor

21 oktober 2008

Äppelkaka

Ikväll har det varit syjunta och jag rörde ihop en äppelkaka att ta med mig, kakan verkade uppskattas av samtliga närvarande och är en variant på en kaka från senaste numret av ICA:s gratistidning Buffé.

Någon bild blev det inte, men finns här.

Knäckig äppelkaka

6 äpplen
150 g margarin
3 dl havregryn
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl strösocker
ca 1 tsk vaniljpulver
ca 1/2 tsk kanel
1-2 tsk riven ingefära
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
en skvätt sojamjölk

Sätt ugnen på 175 grader, smält margarinet och blanda i alla ingredienser utom äpplena, smaka av och krydda eventuellt mer.
Skala och kärna ur äpplena, skiva tunt och lägg skivorna i en pajform.
Bred smeten över äpplena och grädda i cirka 30 minuter.
Servera pajen ljummen med Oatlys vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar