Sidor

31 oktober 2008

Mossagårdalåda

Idag fick jag lådan från Mossagården, eller så kom den igår svårt att veta eftersom jag spenderade kvällen och natten hos min syster som sällskapsdam åt hennes gosmonster till katt. Min systers katt är förövrigt helt ointressad av mat. Det känns sjukt på något vis, en katt som är ointresserad av mat kan ju inte vara vid sina sunda vätskor, fast katter kanske inte har några sunda vätskor till att börja med?

Ja, jag har iallafall fått en låda från Mossagården och till att börja med kan jag säga att Mossagårdens låda känns betydligt mer prisvärd än Årstidernas (Mossagårdens rotfruktslåda kostar 85, Årstidernas lantlåda 205. För Mossagården tillkommer frakt på 50, ingen fakturaavgift. För Årstiderna tillkommer frakt på 35 och fakturaavgift på 20). Visserligen verkar den innehålla något mindre mängd grönsaker, men med tanke på att jag kan få två mossalådor till priset av en årstidslåda så kan jag inte se någon anledning att fortsätta beställa grönsaker från Årstiderna.
Grönsakerna ser jättefina ut, jag har fått en stor hög plasternackor, som jag älskar, fina gula lökar, morötter, ett salladshuvud, brysselkål och grönkål, detta innebär att jag nu har sjuka mängder grönkål i min ägo eftersom jag inte gjort något med grönkålen från förra veckans årstidslåda. Jag funderar på att göra mig en riktig brakmiddag med brysselkål, stuvad grönkål, kokt potatis och grönsaksbiffar. Det enda som saknas nu är en middagsdejt. Katter i all ära men det finns en ganska stark begränsning i deras konversationsbarhet.

Sen så kommer ju inte all grönkål att gå åt heller, vad jag ska göra med resten har jag ingen aning om, några tips?

1 kommentar:

  1. Färsk grönkål är ljuvligt gott, en av mina favoritgrönsaker!

    Den är väldigt läcker att helt enkelt ångkoka lätt, eller strimla och fräsa i olivolja tillsammans med t ex vitlök, örter och pinjenötter.

    Den passar också utmärkt tillsammans med äpple, vilket jag tog fasta på i den här salladen: http://vegologi.blogspot.com/2008/09/potatissallad-med-grnkl-och-pple.html

    SvaraRadera