Sidor

23 september 2008

Namninsamling!

Även om jag inte är vegan föredrar jag veganskt och framförallt är jag trött på att vissa tillverkare slentrianmässigt verkar tillsätta ägg och mjölk i sin vegetariska produkter även om andra företag visar att det går (minst lika) bra utan.

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2436

4 kommentarer:

 1. Tack för att du uppmärksammade namninsamlingen, gått och irriterat mig grymt mycket i många år nu!

  SvaraRadera
 2. Ja, det känns så otroligt onödigt!

  SvaraRadera
 3. Jag känner att jag emellanåt äter alldeles för mycket mjölk- och äggprodukter och det är mycket pga ren lathet. Jag vet hur de funkar och smakar liksom...
  Det blir iofs en hel del sojadryck men resten är jag dålig på.
  Utöver latheten så ställer pojkvännens sojadrycks mm-allergi till det också trist nog.
  Av ekonomiska skäl väljer jag också vanlig mjölk/ägg ibland fast det känns på nåt sätt inte som ett ok skäl... Vad är pengar liksom i jämförelse med liv?

  SvaraRadera
 4. Ja, det är ruttet att animaliska produkter ofta är lättare att få tag på. Det borde vara tvärtom! Jag försöker få det att bli ett val för mig att äta animaliska produkter, och när jag inte aktivt väljer ska jag på rutin välja vegetabiliskt. Jag äter också väldigt lite animalier. Mest veganskt.
  När det gäller den ekonomiska biten tror jag att man får lära sig att välja bort substitut till vardags. Äta hoummus istället för vegetabiliskt cream cheese eller sojaost, kanske göra egen havremjölk istället för att köpa och prova att göra egen yoghurt.

  SvaraRadera