Sidor

19 maj 2008

Quinoasallad

Jag är en quinoanovis. Har inte ätit quinoa särskilt mycket trots att jag tycker att det är gott och framförallt har en väldigt trevlig tuggig konsistens. Quinoa är dessutom ett fantastiskt litet frö fyllt med nyttigheter för vegetarianer (och andra såklart). I veckan slog jag därför till och gjorde en quinoasallad.


Röd Quinoasallad - 2 portioner

2 dl quinoa
1 tomat
några cm gurka

1 sticklök

1/2 stjälk stjälkselleri

75 g fetaost
1/2 msk honung
1/2 lime

olivolja

ev. örtkryddor

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den inte koka för länge, den ska ha kvar en del stuns!
Under tiden quinoan kokar så hackar du grönsakerna fint. Smula över fetaosten.
Blanda sedan en dressing på lime, honung och olivolja. Salta, peppra och smaksätt eventuellt med lite färska eller frysta örter.

Skölj quinoan i kallt vatten när den är färdigkokt. Om du vill ha den helt kall eller ljummen är en smaksak.
Blanda quinoan med grönsakerna och häll dressingen över. Blanda noga.


Ät som det är eller med ett gott bröd. Passar också bra som tillbehör till en middag.

1 kommentar:

  1. Hej
    Har en bok om bönor.
    Bönor och ärter. Sigurd Hansell.
    Utgivare W&W 1988.

    SvaraRadera