Sidor

19 maj 2008

Lasagne med feta och spenat


Jag älskar lasagne och har gjort en hel del varianter i mitt liv. Jag tycker det är ett smidigt sätt att laga mat på och det blir nästan alltid gott!
Häromsistens lagade jag en lasagne med spenat, oliver och feta som blev väldigt lyckad. Veganer byter ut fetan mot vegansk ost, smältbar eller ej beroende på preferens.

Lasagne med feta och spenat - 4 portioner

450 gram fryst bladspenat
1 dl sojagrädde

150 gram fetaost

ca 20 kalamataoliver

2 paket krossade tomater

1/2 dl rödvin

1 gul lök

1 stjälk selleri
3 vitlöksklyftor

1/2 liten squash

tomatpuré
honung

balsamvinäger
salt

peppar

paprikapulver
frysta örter

Tina bladspenaten i en kastrull.
Hacka lök, selleri och vitlök fint och låt mjukna i olivolja. Klicka ner ca 1/2 msk honung i lökblandningen och låt smälta.
Häll över vinet och låt det koka bort.

Blanda ner squashen och låt fräsa en kort stund, häll sedan över tomaterna och låt såsen puttra.
Smaka av med balsamvinäger, honung, tomatpuré och kryddor.
Häll sojagrädden över den tinade spenaten och smaka av med salt och peppar
Kärna ur oliverna och skär fetan i små kuber.

Varva tomatsås, spenat, fetaost och oliver i en gratängform. Avsluta med fetaost, oliver och eventuellt lite riven ost. Grädda i 200 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar