Sidor

21 april 2008

Mera korv!


Jag var tvungen att prova ett par korvar till, hade jag vetat hur enkelt det var att göra seitankött så hade jag gjort det för längesen. Hör ni? Det är jätteenkelt! Köp hem en påse vetegluten och ett paket näringsjäst, rör ihop en smet på några minuter och släng in i ugnen. Plättlätt!

denna vändan testade jag att göra lite smalare mindre kryddstarka korvar, någon slags varmkorvvariant kan jag kanske kalla det och en stor salamiliknande sak att skiva.

Seitanvarmkorv

1/4 msk svartpeppar

3/4 tsk rökt salt

ett par stänk tabasco

2 msk örtkryddor, frysta

1/2 msk vegemite

100 g finhackad tofu

2 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish

1 1/2 msk olja

1.5 dl vatten

1/2 dl näringsjäst

2 1/2 dl glutenmjöl


Blanda kryddorna med de våta ingredienserna, rör ner näringsjäst och vetegluten och rör tills det blir en fast deg. Forma degen till nio små korvar, rulla in korvarna i aluminiumfolie. Baka i 175 grader i 45 minuter.


Seitansalami

1/3 msk svartpeppar

3/4 tsk rökt salt

1 krm hackad chipotle

5 vitlöksklyftor (det var allt jag hade hemma, mer är säkert bara bra)
2 msk örtkryddor, frysta

100g smulad tofu

2 msk tomatpuré
2 msk olja

1/2 msk tryffelolja

1.75 dl vatten
1/2 dl näringsjäst
2 1/2 dl glutenmjöl


Blanda kryddorna med de våta ingredienserna, rör ner näringsjäst och vetegluten och rör tills det blir en fast deg. Forma degen till en stor korvar, klappa in grovmalen svartpeppar i korven och rulla in den i aluminiumfolie. Baka i 175 grader i 1 1/2 timme.

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt recept!! Korv är något jag klurat mycket på, ska definitivt testa det här! :D

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är grymt! Går att smaksätta och experimentera med hur mycket som helst, och jag har aldrig varit med om att det blivit helt misslyckat.

    SvaraRadera