Sidor

05 april 2008

Födelsedagsmiddag

Imorgon är det återigen dags för min födelsedag, den 26 i ordningen och jag är fortfarande lika barnsligt förtjust i att fylla år, få presenter och äta favoritmat. Jag kan inte alls förstå att människor åldersnojar och undanber sig uppvaktning. Att fylla år måste vara bland det bästa som finns! En dag då du får bestämma, välja mat, tårta och överhuvudtaget ha makten över vad som händer. Kanske är jag så förtjust för att jag kommer från en stor familj, och som äldst i den yngre delen av syskonkullen så fick jag otroligt mycket uppmärksamhet de två första åren av mitt liv, sen kom M, U och H i rasande fart och uppmärksamheten var ett minne blott. När jag fyller år tar jag igen det!

Igår påbörjades mitt födeseldagsfirande med middag på Lao Wai. Jag är mycket nöjd, maten var väldigt god, men olik något jag tidigare smakat. Jag har överhuvudtaget inte ätit så mycket kinesiskt tidigare så autenciteten har jag svårt att avgöra. Gott var det. Minus bara för lokalen, som i och för sig var skönt avskalad men alldeles för stökig. En så liten restaurang skall vara tyst och lugn, inte gapigare än en skolmatsal. Det är så skönt att äta på vegetariska restauranger. Att slippa vara förpassad till i bästa fall ett par rätter på menyn, att veta att det faktiskt inte finns någon risk att maten på ett eller annat sätt innehåller kött, det är trevligt.

Idag tar jag en liten paus i födelsedagsfirandet för att fira en vän som fyller år, och imorgon är det dagen D så då fortsätter de annuella utsvävningarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar