Sidor

06 oktober 2007

Svampstandard


En av mina standardrätter när jag är för slö, trött eller fantasilös för att laga något ordentligt är varma mackor med svampstuvning. Ofta blir det champinjoner, ibland trattkantareller eftersom mina föräldrar plockar litervis av dem varje höst och skänker bort jätteburkar med torkade så fort de kommer åt. Idag blev det ostronskivling eftersom jag varit sugen på det ett tag och de var hyfsat billiga idag.

Svampstuvning är inte särskilt komplicerat och jag gör det dessutom nära nog så simpelt det går.

Fräs svamp i lite matfett av valfri sort. Tillsätt några matskedar finhackad lök när svampen "köttat till sig" lite och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på några deciliter av den mjölk/mjölkersättning du gillar, smula ner en halv buljongtärning, droppa i lite soja, smaka av med salt och peppar. Tillsätt ljus maizenaredning tills stuvningen har önskad tjocklek. Färdigt!
Jag använde sojamjölk och sojagrädde till min stuvning, eftersom mjölken var den osötade varianten så tillsatte jag ca 1/2-1 tsk socker för smakens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar