Sidor

06 april 2015

Färgat garn

Så, i onsdags blev det äntligen av att jag färgade garn. Den tjusiga emaljerade grytan jag köpt visade sig visserligen inte ha någon emalj i botten, och rent gjutjärn tror jag inte gör sig så bra till garnfärgning så jag snodde en av våra matgrytor istället och får köpa en ny att ersätta den med nästa gång det bär av till Ikea.

Det blev en heldag i köket, först med att blanda alla färger till stamlösningar, och sedan med att färga alla små och stora härvor garn jag hade och det var så fantastiskt roligt och jag blev så himla nöjd. Jag känner mig verkligen biten och längtar efter nästa gång det är dags att färga, först måste jag bara få tag på lite mer ofärgat garn. Och sen fundera ut vad jag ska göra med allt det här färgade garnet, för det går betydligt fortare att färga än att sticka.

Jag brydde mig inte om att skriva upp hur jag blandade färgerna, utan ägnade mig helt åt att experimentera fram olika nyanser och testa olika sätt att färga på. Några av mina favoriter syns på bilden nedan. Det gröna är jag lite extra nöjd med, inte främst för färgens skull, utan för att jag försökte efterlikna en påskliljas färger och lyckades!

2 kommentarer:

  1. Åh, jättesnygga färger du fick till! Och det var första gången du färgade!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag är själv lite förvånad över hur bra det blev :).

      Radera