Sidor

11 mars 2015

Spånad i solenIdag jobbar jag kväll, vilket innebär att jag inte behöver vara på jobbet än på några timmar och därför kan ägna dagen åt att lyssna på podcasts och spinna på min nya Kromski-slända. Fantastiskt i solen och värmen, jag tror det är tio grader i Malmö idag, och jag kan inte låta bli att tänka att alla dagar borde vara så här. Fast jag vill inte komma hem vid tio varje kväll, och jag måste arbeta för att överleva, så jag tar tillvara små njutögonblick och kombinerar dem med längt efter ledighet och bättre tider.

Jag köpte egentligen denna slända främst för att jag tänkte att den kunde vara bra att plya på. Den är lite mer rejäl, stor och tung och kan säkert passa bra till det. Igår blev jag sugen på att testa att spinna min Loch och tänkte att jag skulle försöka att spinna lite tjockare, så då plockade jag fram Kromskin och börja testspinna.

Det blir bra, tror jag. Det blir iallafall väldigt fint och jag är mycket förtjust i fibrerna, och färgen! Jag tänker dock att jag skulle vilja testa på att spinna fler "rena" fibrer för att det är svårt att veta exakt vad det är jag gillar i en fiberblandning. det allra bästa vore om det gick att köpa små provkit med små mängder av många olika fibrer att klämma, känna och spinna av. Ska undersöka om det finns att få tag på någonstans. Min känsla är att fibrerna är mer lättspunna än den merino jag också spinner just nu, den går lättare av och jag har lite sämre koll på fibrerna men det kan också ha med sländan att göra, Kromskin spinner länge, vilket gör att jag blir mer avslappnad och kan ta tid på mig, den turkiska sländan som jag nu spinner merino på är ganska långsam och lite krånglig tycker jag.

Jag tror iallafall att jag är väldigt förtjust i både silke och BFL. Luddigheten från mohairen trodde jag att jag skulle ha mer problem med, och jag är väl inget jättefan av mohair, men jag gillar hur den ger liv till garnet här. Merino börjar jag bli mer trött på, främst som garn egentligen, men det speglar ju sig i vilka fibrer jag gillar också. Det är visserligen mjukt, vilket är en fördel för mig som är hyfsat klikänslig, men det är också ganska tråkigt och ospännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar