Sidor

17 januari 2015

In med det nya, ut med det gamla... UFOt.


Jag har länge tänkt att det är hög tid att rensa bland mina gamla UFOn, och idag efter att ha stickat färdigt Larch och i väntan på att blockningsmattorna är lediga så passade jag på att frogga lite.

Först ut blev mina FeminInosvantar. En halv vante ungefär hade jag jag hunnit sticka innan jag kastade den ifrån mig i vredesmod för ett par år sedan. Nu var det dags att frogga. Planen är dock att verkligen sticka ett par Femininos med samma garn innan året är slut, de är så fina och garnet passar så bra! Jag kommer nog att göra en del förändringar, bland annat en enkel mudd som avslut istället för det mönstrade partiet som syns på bilden.Sedan var det dags för min gamla Med eller utan omsvep, en sjalshrugbolerogrej som jag nog hade någon idé om att sticka dels för att det var en enkel stickning och dels för att bli av med alla mina små nystan med växtfärgat svenskullgarn som jag själv eller min mor har färgat.
Idén tycker jag fortfarande är fantastisk och jag funderade idag på om det istället skulle kunna bli en stor trekantssjal av allt garnet. Utförandet var väl lite mindre fantastiskt och stickningen urtråkig. Och med tanke på att jag stickade de sisådär tio centimetrarna jag mäktade med på en gammal aluminiumsticka så var det lääängesen jag påbörjade projektet.Sist ut är mina Skew som jag stickade i Dödergöks sockutmaning förra året, och ja, jag älskar färgen och de små små maskorna, men jag hatar hatar Skew. Jag stickade en hel fot innan jag insåg att de var alldeles för stora, stickade en fot igen som blev alldeles för trång på bredden. Sen gav jag upp, och vill faktiskt aldrig mer se åt mönstret. De är jättefina i teorin, men i min praktik så blir de glödande hat på en sticka. Usch! 
Garnet (som faktiskt är Drops Delight), eller snarare färgen, tycker jag är helt fantastisk och den gör sig jättebra i just Skew, så jag funderar på om jag kan komma på något annat att sticka som skulle få samma effekt. Tyvärr är det en aning sticksigt, så handledsvärmare funkar inte.Jag froggade även ett par knappt påbörjade saker som inte fått projektsidor på Ravelry, och ett UFO behöll jag, ett par babysockor stickade i spiralresår, eller vad det heter. Jag tänker att jag snabbt kan sticka färdigt dem och ge till något av alla barn som är i vardande i min bekantskapskrets. Får se hur det går med det. Ärligt talat så har jag ett UFO till, ett virkexperiment där jag stickar in tygtrasor med bomullsgarn till en matta. Men med tanke på att jag knappt kan virka så är det mer just experiment än projekt så jag lämnar det utanför.

Nu känns garnhyllan lite lättare,  jag skulle fortfarande behöva röja rejält i oordningen där. Det är egentligen bara själva garnet som är i ordning efter flytten i somras, men med ett litet steg i taget så är jag på väg dit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar