Sidor

19 december 2014

Koftan - färdig med livet!

Efter gårdagens lilla slätstickemisstag som gjorde mig väldigt koftstickarosugen så tog jag nya tag idag och gjorde färdigt den rätstickade nederdelen, så nu är jag i fas med KAL:en och väntar på att det ska bli måndag igen.  Får se hur mycket det blir stickat nästa vecka, det är ju lite annat som ska hinnas med, jul och såntdär. Jag känner iallafall att jag har god marginal för att hinna färdigt till slutet av januari. 

Just nu funderar jag mest på var jag kan hitta fina knappar. Jag vill ha en knapp som är 2-2,5 cm i diameter, förmodligen kommer jag vilja ha röda knappar, men sånt kan ändras om jag hittar den perfekta knappen. Jag funderade lite på att göra egna knappar efter denna tutorial, men vet ärligt talat inte om jag orkar. Dessutom måste jag ändå har knappar för att göra dem (även om färgen inte spelar någon roll). Ja, så framtiden får helt enkelt utvisa vad det blir. Har någon tips på bra ställen att köpa knappar antingen online eller i Malmö så tar jag tacksamt emot.

Såhär ser alltså koftan ut så långt. Jag blev lite sugen på att lägga till en ficka eller två, får se om suget finns kvar när hela koftan är färdigstickad.


Och här syns det hur jag format koftan. Lite korsettkänsla nästan, fast inte alls korsettigt att ha på sig såklart.5 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt!!! Superfin verkligen! Jag ska ta tag i stickningen ikväll o imorgon. Så mycket som ska göras såhär helgen innan jul.

  Röda knappar är nog snyggt! Kolla om Knapp Karlsson i Gbg har online. De har GALET mycket knappar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det mycket! Och då har jag egentligen inga särskilda måsten, men det blir mycket ändå. Jag kom dessutom på igår att jag skulle behöva sticka 2 1/2 sjal till nästa helg. Så det blir nog inte mycket kofta nästa vecka :).

   Radera
 2. Haha... 2.5 kofta?! Håller tummar o tår för det projektet! ;)

  Nä har inte heller så mycket måsten. Men huset blir fullt här med mina föräldrar o en bror. Dessutom ska det firas julafton här. :) Försöker ta det lugnt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det vore lite tufft, tur att det bara är sjalar :).

   Radera
 3. Din kofta blir jättefin! Kul om du gör egna knappar, de kommer säkert att bli pricken över i.

  SvaraRadera