Sidor

01 december 2014

Kofta på gång!


Min lilla början till kofta ser inte mycket ut för världen ännu. Jag lade upp 85 maskor med Tubular cast on, stickade halsringningen med 10 varv 1+1-resår plus två kantmaskor och har nu påbörjat oket och de förkortade varven i ryggen.

Jag stickar min raglan med m1r och m1l-ökningar på var sida om en maska. Eftersom min rygg är lite mer åt det "kutiga" hållet har jag bestämt mig för att göra de förkortade varven lite tätare till en början. Tre förkortade varv med ca 2 cm mellanrum, och sedan kanske ytterligare två eller tre med lite större mellanrum? Hur det blir beror såklart på hur koftan sitter på kroppen. Jag använder dessutom en annan teknik för vändningarna än vad Dödergök beskriver, efter lite googlande så inser jag att jag gör en något modifierad variant av German short rows. Väldigt enkel med ett så gott som osynligt resultat, det är min go-to teknik för förkortade varv.

Mer detaljerad beskrivning om hur jag gör finns som projektanteckningar på Ravelry, om någon är intresserad.

3 kommentarer:

  1. oj jag önskar att jag hade så långt påbörjat som du har.. Just nu stickar jag en tröja/blus åt en docka som skall va klar tills nästa vecka...men ,men jag får väl snart en början..tycker det lät så svårt dedär med förkortade varv o stickmarkörer..men det skall väl gå bara man är igång.ha de bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det underlättar att sticka i bulky-garn, då går det undan. Jag tyckte också det lät knepigt med förkortade varv och uträkning av maskfördelning, men det ger sig när man väl börjat sticka!

      Radera