Sidor

06 december 2014

Förkortade varv med German short rows

Jag tipsade FrökenC om min favoritmetod för förkortade varv som jag numera lärt mig heter German short rows. Den är inte helt osynlig i en slätstickning, men så nära man kan komma tror jag? Om någon vet någon förkortade varv-metod som ger ett ännu bättre resultat så tipsa gärna! Jag gillar German short rows för att de både är enkla att göra och ger ett bra resultat.

Såhär ser det ut:


Man ser ju ganska tydligt de tre vändvarven här, det blir lite mindre synligt efter blockning, men helt försvinner de inte, enligt min erfarenhet.

Här syns också min ganska diskreta raglanökning med en mittenmaska, tänkte att det skulle passa mitt grova garn och min enkla kofta bra, och det tycker jag det gör.

6 kommentarer:

 1. Ser fint ut! Blir jättesnygg raglan... hmmm... undrar om jag gillar detta bättre än min med hål... måste fundera!

  Ska kolla upp dessa förkortade varv. Fick till det bättre på de övriga varven än det första! Bara ett hål att knåpa ihop sen! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har du lust att visa en bild på hur dina förkortade varv-vändningar ser ut?

   Radera
  2. Absolut! Ska ta kort imorgon när det finns något ljus! :)

   Radera
 2. Bestämde mig för att testa German short rows efter att ha läst om det i ett av dina tidigare blogginlägg. Aldrig stickat korta varv tidigare, men nu blev det ju hur enkelt som helst och snyggt dessutom. Får titta väldigt noga för att se var vändvarven är, men kanske det beror på att mitt garn är rätt ulligt.
  I alla fall, ett jättebra tips från dig igen! Tackar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i mer ulligt garn blir det lite knepigare, då är det lätt hänt att man förväxlar den "dubbelöglade" maskan med två vanliga maskor. Varsågod! Det är alltid kul att kunna tipsa andra, det är ofta så jag lär mig också, av andras tips.

   Radera