Sidor

20 november 2014

Skiss tre

Efter att jag igår insåg att jag haft Ramona cardigan som någon slags omedveten idé och förebild för KAL-koftan så var det enklare att frångå den förebilden. Idag har jag gjort en skiss som utgår ifrån lite nya idéer och insikten att jag senare vill kunna sticka Ramona utan att känna att jag stickar samma kofta igen, så här är den nu, skiss 3 (och ja, jag är verkligen sjukt nöjd med att jag råkade ha en penna i exakt rätt orange nyans hemma).


En kofta som inte är jättetajt och som är lite vidare från strax under under-bysten och nedåt. Den har en smalare knäppslå, men forfarande knappar i en avvikande färg. Nederdelen av livet och ärmarna är stickade i rätstickning, även ärmarna är något utställda, eller kanske snarare raka - inte smala vid handleden iallafall- och långa. Halsringningen består av en smalare rätstickad kant. Om ärmarna och livet har ca 8-10 cm rätstickning så kanske ringningen har 2,5-3.

Fortfarande saknar jag något bra uppslag till pynt, får se om det kommer senare. Jag är lite sugen på fickor, men tror att jag ska låta den få vara fickfri.

Och nu insåg jag att jag placerat de oknäppta knapparna på skissen alldeles tokigt, jaja, så kan det gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar