Sidor

14 november 2014

LYS och koftor

LYS är ett begrepp som jag aldrig använder i tal, men i skrift är det ganska smidigt. Jag har inte några problem med engelska och svengelska stickbegrepp så länge de gör livet smidigare. Jag har två LYS:ar, en fysisk och en virtuell.

Den fysiska ligger i Malmö och det är Garn Davidshall. En garnaffär med hyfsad bredd sett till sin storlek, och en bra blandning av basgarner, mellansegment och lyxigare garner. Dessutom alltid trevligt bemötande och bra service.

Min andra LYS är nog den garnaffär där jag handlar absolut mest, sett till både kostnad och garnmängd och det är Garnkorgen. Garnkorgen har mer lyxgarn även om det även finns en hel del billigare garn och mellansegmentsgarn. Garnkorgen säljer Cascade som seglat upp som en favorit för mig för billigare bruksgarner. Även Garnkorgen har alldeles fenomenal service och sjukt snabb leverans! Det går oftast fortare för mig att beställa garn från Garnkorgen och få hem det, än att orka/hinna gå till Garn Davidshall och köpa garn. Jag gillar också att näthandla garn för att det är lättare att kolla in garnerna, leta fram yarn weight (som alla garntillverkare och garnbutiker verkligen borde ange!) och så vidare. Nackdelen är förstås att det alltid blir ett visst mått av grisen i säcken när det gäller färg och känsla.

Idag har jag beställt garn från Garnkorgen till KAL-koftan. Eller ja, jag har köpt garn som jag hoppas kan användas till KAL-koftan, annars får jag använda det till Ramona cardigan som jag tänkt från början, men isåfall får det ligga till sig ett tag, för två koftor samtidigt är nog mer än vad jag mäktar med som nybörjarkoftstickare!

Garnet är Cascade Eco+ i färgen Jack O'Lantern, och tipset att använda det garnet fick jag från Dödergök som stickat en Ramona i samma garn. Jag har letat efter ett bra garn i en fin färg som inte kostar multum ett tag, men inte hittat något med rätt yarn weight för mönstret. Jag hade helt missat Cascade Eco+, men det är nu åtgärdat!

2 kommentarer:

  1. Har också köpt hos Garnkorgen. Vilket är min LYS i verkligheten också. Dvs först kollar jag på hemsidan sen kan jag åka o klämma på garnet! Riktig lyx! :)

    SvaraRadera
  2. Verkligen väldigt lyxigt!

    SvaraRadera