Sidor

17 november 2014

Första skissen

Äntligen blev det KAL-dags och jag fick börja skissa på min kofta!
Det känns som att det är väldigt fritt vilket garn som funkar att använda, så jag kör på mitt Jack o'lantern. Jag hade en hyfsad idé om hur jag ville ha koftan redan tidigare, ganska tajt, höftlång, raglanärm, slätstickad, och med en ganska hög halsringning som passar över en T-shirt, och här är den första skissen:Jag hatar tajta ärmmuddar, men vet inte riktigt hur jag vill ha mina ärmslut ännu. Det är ju ett tag tills de ska stickas, så jag låter det ta sin tid, samma sak med nederkanten, vet inte hur jag vill ha det där, men det kanske kommer under veckan. En lite kortare mudd snarare än en bred tror jag iallafall både för ärmar och nederkant.
Jag är ganska säker på att jag vill ha en liten enkel mudd/kant  i halsringningen. Garnet är tjockt, så det kan inte vara något allt för delikat, men jag vill inte ha en jättegrov känsla heller. Jag funderar också på om jag ska ha någon liten mönsterdetalj eller så någonstans. Jag tänker mig en enkel kofta där garnets färg och koftans knappar (tänker just nu röda eller gröna ganska stora) spelar huvudrollen, men något litet mönster någonstans kan vara fint.

Nu längtar jag efter att få sätta igång och sticka, så tiden får gärna gå lite extra fort denna veckan.

2 kommentarer:

  1. Snyggt! Kanske en tubula-caston skulle kunna vara någonting till halsringningen?

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag funderade på en tubular, men är rädd att det kanske blir lite klent i förhållande till garn och resten av koftan som blir lite mer rustik. Fast med i-cord avmaskningar i ärmsluten så skulle det ju hänga ihop. Hmm, tål att tänkas på!

    SvaraRadera