Sidor

19 november 2014

Elder tree

Med ungefär en halvmeter garn till godo är min Elder tree shawl färdigstickad. Nu återstår blockning och trådfästning innan den är färdig att bli present, och kalaset är nästa helg, så det är gott om tid!

För att kunna utnyttja garnet maximalt så började jag väga det under de sista mönsterrapporterna. Jag använde cirka 1 gram garn per varv och kunde då räkna ut på ett ungefär hur mycket garn som behövdes till de avslutande varven och picot-avmaskningen, jag chansade på att det skulle räcka till lite mer än vad min uträkning visade, och det gjorde det ju, men utan marginal.


Nu ska sjalen blockas, och eftersom jag har en tendens att hårdblocka det mesta och blött garn töjer sig mer än torrt så tänkte jag testa att torrblocka och sedan fukta sjalen med blomspruta. Jag har aldrig testat den metoden innan, men eftersom sjalen är ganska glest stickad och jag inte vill få allt för mycket tunn lace-känsla på det färdiga resultatet så ger jag det ett försök. Blir det kasst får jag väl helt enkelt blocka om den.

Och nu är jag sugen på att lägga upp en ny likadan med detsamma, inte likt mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar