Sidor

16 december 2008

Värsta goda glassen

Jag fortsätter på det julfria temat med grymt god glass som jag gjorde för några dar sedan.


Snabbglass till en

ca 2 dl frysta hallon
några matskedar Go green visp
några rutor hackad choklad
1/2 tsk vaniljpulver
socker efter smak

Ta fram hallonen och låt dem tina 5-10 min, mosa lite lätt med en sked, blanda ner Go green visp och rör rejält (kan göras i matberedare om man är av den lata sorten) tills det blivit en hallonsmet, tillsätt mer visp om det behövs. Rör ner socker, vanilj och hackad choklad. Lägg upp på en tallrik och ät genast.

Go greens visp kan bytas ut mot yoghurt för yoghurtglass, Oatly vaniljsås för mer vaniljkänsla och för mjölkätare går kesella alldeles umärkt. Bären kan givetvis också bytas ut, men om större, mer kompakta bär som jordgubbar används så rekommenderar jag att använda matberedare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar