Sidor

14 mars 2008

Chokladpannacotta med hallon

Trots att jag inte har något riktigt jobb för närvarande så är fredagarna lite speciella. Det känns på något vis som att livet är lite uppsluppet och fullt av möjligheter när hela helgen ligger framför en. Ikväll tyckte jag att mat och ett avsnitt Midsomer Murders kändes alldeles lagom, och eftersom det är fredag är efterrätten ett givet inslag. Nåja kanske inte riktigt, men det passar fint!
Inspirerad av Anne blev jag sugen på att göra chokladpannacotta, på mitt eget vis. Tanken var att jag skulle använda sojagrädde, men butiken jag besökte saluförde inte någon sådan så det blev 10% laktosfri "matgrädde" istället. Jag ska dock försöka att inom kort göra den på riktigt, med sojagrädde, eftersom jag tror att det kommer bli fantastiskt bra. Kanske en chai-pannacotta? Hmm, det tål att tänkas på..


Chokladpannacotta med hallon

3 portioner

3 dl grädde (valfritt ursprung)
1 dl gelésocker multi
70 gram mörk choklad
ca 1 krm vaniljpulver

ca 1 1/2 dl hallon
1/2 dl tranbär
1/4 dl vatten
3/4 dl gelésocker multi

Blanda grädde med vanilj och socker, koka upp under omrörning och blanda ner chokladen, hackad eller delad i mindre bitar. Ta kastrullen av plattan och låt chokladen smälta, fördela sedan grädden i tre portionsglas. Ställ dessa på sval plats.

Blanda bären och vattnet i en kastrull och låt sjuda tills dess att bären blivit ordentligt mjuka, puréa bärröran genom en sil och häll tillbaka den släta vätskan (bör vara ca 1 dl) i kastrullen. Skumma eventuellt av ytan och tillsätt sedan gelésockret. Fördela bärgelén ovanpå pannacottan genast, den stelnar fort! Ställ sedan återigen att svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar