Sidor

23 februari 2008

Spenat, spenat!

Jag har snöat in på spenat, det är verkligen den nya stapelvaran här hemma. Denna veckan har jag ätit spenat tre eller fyra gånger, hittills. Jag förstår inte varför jag inte kommit på det tidigare, fryst hackad eller hel spenat är helt fantastiskt bra mat. Som denna veckan då jag ätit spenat i form av sås när jag försökte mig på att göra någon Palak Paneer-variant, i form av stuvning till potatis och sojakorv och i form av pajfyllning tillsammans med feta, broccoli och en del andra ljuvligheter, en paj som jag förövrigt tänkte blogga om vid tillfälle.
Färsk spenat är ofta billigt i mitt närlivs, men det känns inte värt det, skall spenaten ändå förvällas, stekas och kanske till och med finhackas så gör den frysta jobbet lika bra, men smidigare, snabbare.
Nu är min frys tom på spenat så imorgon får det bli något annat, eller så gör jag en ny djupdykning i närmaste frysdisk, kanske får jag med mig något nytt, spännande hem, eller så blir det spenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar